Hoe een buitenkraan aansluiten?

De buitenkraan kunt u op een muurplaatje, of in een gevelkom installeren. Schuif een stuk elektriciteitsbuis door het gat en vul eventuele kieren op met kit. Sluit om te beginnen de hoofdkraan af en laat de leiding leeglopen. Bepaal waar in de leiding u het T-stukje voor de aftakking naar de buitenkraan gaat plaatsen.

Hoe een buitenkraan aansluiten?

De buitenkraan kunt u op een muurplaatje, of in een gevelkom installeren. Schuif een stuk elektriciteitsbuis door het gat en vul eventuele kieren op met kit. Sluit om te beginnen de hoofdkraan af en laat de leiding leeglopen. Bepaal waar in de leiding u het T-stukje voor de aftakking naar de buitenkraan gaat plaatsen.

Hoe werkt een vorstvrije buitenkraan?

Vorstvrije buitenkranen zijn door een ingebouwde, automatische leegloopinrichting beveiligd tegen bevriezen, zelfs als er een slang aan gekoppeld is. De geïntegreerde keerklep zorgt er namelijk voor dat er geen water in de installatie kan terugstromen. De leiding naar de kraan is na het sluiten dus altijd leeg.

Wat heb je nodig voor een buitenkraan?

Benodigdheden

 • Buitenkraan.
 • Stopkraan.
 • Elektriciteitsbuis (koper)
 • Knelkoppelingen.
 • T-stuk.
 • Muurplaat.
 • Teflontape.
 • Zadels.

Welke buis voor buitenkraan?

Voor het aanleggen van een buitenkraan wordt over het algemeen een tyleen slang 16 mm en een koperen buis 15 mm gebruikt.

Waar zit aftapkraan buitenkraan?

De aftapkraan zit na de afsluitkraan in het kruipluik/kelder. Zet hier wel een bakje of emmertje onder omdat het vaak lekt. Komt er geen water meer uit? Draai dan de aftapkraan dicht en laat de buitenkraan iets openstaan.

Wat kost het om een buitenkraan aan te leggen?

Kosten buitenkraan aan buitenmuur Afhankelijk van het soort kraan en andere factoren, zoals een buitenkraan aanleggen via de kruipruimte of een buitenkraan aanleggen met flexibele leiding of met gewone leiding betaal je tussen € 150 en € 300 voor een buitenkraan die direct tegen de gevel geplaatst wordt.

Hoe weet je of buitenkraan vorstvrij is?

Bij een vorstvrije buitenkraan die dicht is, is de leiding in de muur leeg. De vorstvrije buitenkraan wordt vanaf de buitenzijde bediend maar het afsluitingsmechanisme van de kraan zit aan de binnenkant van de gevel. Een lange spindel in de waterleiding zorgt voor het openstellen en afsluiten van de waterleiding.

Kan een vorstvrije buitenkraan bevriezen?

Je kunt er ook voor kiezen om een vorstvrije buitenkraan aan te schaffen. Deze kun je in de winter ook gebruiken. Draai de kraan wel altijd volledig dicht zodat de leiding echt leeg is. Hierdoor blijft er nooit water in de leiding achter en kunnen de buitenkraan en de leidingen niet bevriezen.

Is een stopkraan nodig?

Een stopkraan is erg praktisch voor wanneer er onderhoud nodig is in jouw toilet, keuken of badkamer. Wanneer je de stopkraan dichtdraait is het niet meer nodig om de hoofdkraan af te sluiten.

Welke diameter voor buitenkraan?

Plaats van de buitenkraan bepalen Dit in verband met bevriezen van de leiding in de winter. Alles om bevriezing te voorkomen. Als u de plaats heeft bepaald dan boort u een gat door de muur naar buiten (diameter circa 20 mm), boor iets schuin naar beneden.

Welke diameter buitenkraan?

Wateraanvoer. Vanaf de hoofdkraan loopt normaal gesproken een dikke verdeelleiding met een grote diameter. De aftakkingen hiervan bestaan uit leidingen met een diameter van 15 mm, de leidingen naar de uiteindelijke tappunten hebben een diameter van 12 mm.

Hoe draai ik de buitenkraan dicht?

Hoe sluit ik de buitenkraan af

 1. Draai de afsluitkraan tussen de buitenkraan en de hoofdkraan dicht.
 2. Draai de buitenkraan en de aftapkraan open, zodat al het water uit de kraan loopt. Zo weet je zeker dat de leiding leeg is.
 3. Draai de aftapkraan dicht en laat de buitenkraan openstaan.